DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ BİLEN OTURUR ETKİNLİĞİ

Bakanlığımız tarafından yürütülen ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' Kasım ayı etkinlikleri kapsamında sınıflarımızda ''Bilen Oturur'' etkinliği yapıldı.

26-12-202326-12-202326-12-202326-12-202326-12-2023

Bilen Oturur Etkinliği Nasıl Yapıldı?

Kelime Seçimi: Öğretmenlerimiz, sınıftaki öğrencilere öğrenilmesi gereken yeni kelimeleri belirleyip, bu kelimeleri tahtaya yazarak sınıfa gösterdi.

Eş Anlamlıları Belirleme: Öğretmen, her kelimenin tahtadaki eş anlamlılarını yazarak açıklandı. Öğrencilerle birlikte bu eş anlamlıları konuşarak öğrenme sürecini pekiştirmesi sağlandı.

Öğrencileri Ayağa Kaldırma: Öğrencilere, öğrenilen kelimelerin eş anlamlılarıyla ilgili sorular sormak için ayağa kalkmalarını söylendi.

Sorular Sorma: Öğretmen, tahtadaki her kelimenin eş anlamlısıyla ilgili bir soru soruldu. Örneğin, “Bu kelimenin başka bir anlamı nedir?” veya “Eş anlamlısı ne?” gibi sorular soruldu.

Doğru Cevap Verenlerin Oturması: Doğru cevap veren öğrenci oturur ve diğerleri ayağa kalmaya devam etmesi sağlandı.

Devam Etmek: Etkinlik, tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar devam edilip, her doğru cevap sonrasında oturan öğrenci sayısı artı ve son öğrenci oturana adar devam edildi.

BİLEN OTURUR ETKİNLİĞİNİN KAZANIMLARI

Öğrencilerin yeni kelimeleri daha kolay öğrenmelerine yardımcı olur.

Öğrencilerin aktif katılımını teşvik ederek dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olur.

Öğrencilerin kelimelerin eş anlamlılarını öğrenmelerine yardımcı olur.

Öğrencilerin yeni kelimeleri öğrenmelerine ve aktif katılımlarını teşvik ederek dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olur.

Öğrencilere etkili bir dil öğrenme yöntemi sunar.

Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 13:34 - Görüntülenme: 102